Logo hetzuidenridderkerk.nl


Slotfase uiteindelijk fataal voor RVVH

En weer was de slotfase RVVH slecht gezind. Koploper Noordwijk had een moeilijke middag in het frisse Ridderkerk, maar met twee goals in de laatste tien minuten vertrokken de rood witten alsnog terug naar de kust.

RIDDERKERK – RVVH maakte het de koploper knap lastig. Met goed combinatie voetbal streed de Hercules elf voor een zo goed mogelijk resultaat. Noordwijk had moeite om hier doorheen te voetballen en dat leverde weinig echt uitgespeelde kansen op aan beide zijden. Net voor het half uur was er een prachtige Noordwijk aanval te zien. Opgezet van achteruit met één keer raken kwam de bal op links bij Denzel James die de bal op de rand van de zestien bezorgde voor het linkerbeen van Emiel Wendt. Zijn schot leek net onder de lat binnen te vallen ware het niet dat de vingertoppen van Danny Spelde de bal over het latje tikte. Voor de rest waren het aan beide kanten wat afstandsschoten die de beide keepers niet deden verontrusten.

Na de rust werd het eigenlijk niet veel anders. RVVH bleef opzien baren met goed voetbal maar de effectiviteit bleef echter achterwege. Daardoor bleef de stand lang dubbelblank op het scorebord staan. Het vermeende krachtsverschil tussen de koploper en de degradatiekandidaat was dan ook nauwelijks zichtbaar ondanks dat Noordwijk wel meer balbezit had. Een verdienstelijk punt hing dus in de lucht voor RVVH. De slotfase werd de thuisclub uiteindelijk toch fataal. Na een verre ingooi van de rechterkant kreeg RVVH de bal maar niet weg bij de eigen zestien. Invaller Sander Bosma kreeg vervolgens te veel ruimte om gevaarlijk uit te halen. Spelde pareerde dit schot subliem, maar tegen de kopbal uit de rebound van de alert reagerende Wendt was hij kansloos, 0-1. Drie minuten later kreeg Noordwijk een wat gemakkelijk gegeven strafschop. Dino Rodriques de Pina raakte binnen de beruchte lijnen de bal ongelukkig met de hand waarbij van opzet nooit sprake kon zijn. Scheidsrechter M.J. Kloet wees echter onverbiddelijk naar de stip. Aanvoerder Martijn le Congé wist met deze surprise vervolgens wel raad, 0-2. Noordwijk was dolblij met de misschien niet meer verwachte drie punten.

Sneu voor de Ridderkerkers. Een overwinning volgende week bij Smitshoek zou veel meer helpen.

Meer berichten

Shopbox