Corry van Beek in haar woning nabij het Oosterpark, waar ze al 48 jaar woont. (foto GvS) (Foto: Tom van Ooijen)

Corry werkt volop aan gezelligheid

RIDDERKERK – In Gasterij de Ontmoeting van de Riederborgh is Corry van Beek (77) bij wijze van spreken kind aan huis. Als vrijwilligster maakt ze met anderen tal van activiteiten mogelijk. Niet alleen op het gebied van handwerken, maar ook met de koffie-inloop op donderdagmorgen.

Velen zullen Corry mogelijk nog kennen uit de tijd dat ze in Ridderkerk eerst in loondienst en later als zelfstandige actief was met verzekeringen en belastingaangiftes.

Regelgeving

Een jaar of twaalf geleden veranderde de regelgeving en zou ze opnieuw de schoolbanken in moeten om diploma's te halen. Op zich geen probleem, maar omdat ze intussen de AOW-gerechtigde leeftijd bereikte en ook nog haar zaak goed kon overdragen, stopte ze van de ene op de andere dag met werken.

Vrijwilligerswerk

"Iemand vroeg me of vrijwilligerswerk iets voor mij was. Dat ging om het rondbrengen van maaltijden van de Riederborgh naar mensen die het zelf niet meer kunnen bereiden, maar nog wel zelfstandig wonen. Ik ging er niet op in. Een paar maanden later heb ik het toch gedaan", herinnert Corry zich. "Ik heb twaalf jaar in wijk West gereden, maar door problemen met mijn enkel, ben ik daar onlangs mee gestopt".

Gezelligheid

Van het een kwam het ander. Zoals het bij elkaar komen in de Soos op donderdag. Gezelligheid is het doel. De activiteiten variëren sterk, van kaarten knippen tot een gedicht. Thuis leest Corry graag, naast het breien, haken en borduren. Logisch bijna dat ze daar mee ook aan de slag ging in de Gasterij. "Dat is echt een groot succes".Hoewel ze dus stopte met het rondbrengen van maaltijden, gaat ze met het vrijwilligerswerk in de Gasterij nog volop door. Reizen doet ze ook graag.

"Ik ben een Griekenland fanaat. Ik voel me daar thuis. Mensen zijn niet afstandelijk en je kunt als vrouw gewoon zonder problemen rondzwerven.