Burgemeester Anny Attema. (Foto: Gem. Ridderkerk)

'Elkaar overtuigen is het mooist'

Burgemeester Anny Attema staat positief tegenover het voorstel van VVD-raadslid Louis van der Spoel om in de gemeenteraad meer onderling te debatteren en minder met het college. Over het voorstel dat intussen door bijna alle fracties is omarmd, zegt ze: "Ik vind dat heel leuk. Het is een mooi punt. De gemeenteraad is aan zet om dat te realiseren."

RIDDERKERK – "Wat betreft het Reglement van Orde, dat verzet zich niet tegen onderling debat. Het zou zo kunnen. De praktijk leert dat de raadsleden veel vragen aan het college hebben in de raadsvergadering. Dat is wat anders dan onderling debat". In het voorstel van de VVD beperken technische vragen aan het college zich tot de commissievergadering en als het om politieke zaken gaat tot de eerste termijn in de gemeenteraad. De tweede termijn is voor het onderlinge debat tussen de partijen. "Elkaar overtuigen is het mooist", zegt burgemeester Attema. "Daar verheug ik me als voorzitter van de gemeenteraad op. We gaan het er na de verkiezingen zeker over hebben wat we nalaten. Nieuwe afspraken of niet". Spreektijden zijn beperkt in de raadszaal. Op de vraag of er wel voldoende tijd is voor meer debat, antwoordt ze: "Als tijd het probleem is om en goed debat te hebben, dan doen we iets niet goed."

Lees het complete interview met burgemeester Anny Attema in de krant van deze week.