Ambtenaar: beschuldiging onterecht

RIDDERKERK – De ambtenaar van de BAR-gemeenten die is beschuldigd van een overschrijding van het budget voor het Sociaal Domein met € 660.000 door buiten de regels om extra personeel in te huren, vindt die beschuldiging onterecht. De ambtenaar wil anoniem blijven, maar heeft via zijn advocaat mr. J. Roose de publiciteit gezocht. "Ik heb niet de gelegenheid gekregen erop te reageren, terwijl het document waarop de beschuldiging is gebaseerd, op vele onderdelen onjuist is".

"Er heeft wel degelijk veelvuldig overleg plaatsgevonden met de domeindirectie en binnen het Management Team over de inhuur en de budgetten", laat de ambtenaar via zijn advocaat weten. De ambtenaar zegt verder dat hij zelfs verschillende malen is gesommeerd inhuur te regelen voor nog vast te stellen budgetten. Hij denkt ook dat het extra budget helemaal niet nodig was, "tenzij het aan de afdeling toegezegde budget ineens is besteed aan hele andere doelen".

Uit informatie die de ambtenaar via de advocaat verstrekt, blijkt dat hij een hele andere reden vermoedt voor de beschuldiging: "In juni ontstond een discussie met de interim-directeur van het Sociaal Domein over het functioneren. Er zou geen vertrouwen meer in mij zijn, op basis van uitspraken over een collega. In de periode daarna, kwam ineens aan de orde dat er sprake zou zijn van een enorme overschrijding van het budget."

De ambtenaar heeft via de jurist om een onafhankelijk onderzoek gevraagd.

door Geert van Someren