Heiwerk op het Reijerpark. (foto en tekst Geert van Someren)

Start bouw nieuw clubhuis KCR

Door Geert van Someren

RIDDERKERK – Met het heiwerk voor de fundering, is afgelopen week de bouw van het nieuwe clubhuis van korbalclub KCR, naast Sporthal de Wissel op het Reijerpark van start gegaan. Festiviteiten rond het slaan van de eerste paal zijn afgelast, omdat een medewerker van het heibedrijf begin vorige week omkwam bij een ernstig verkeersongeluk op de A16. Zodra de nieuwbouw van beide accommodaties gereed is, kan KCR naar het Rijerpark verhuizen. De verwachting is dat die overstap in de zomer van 2019 plaatsvindt. "De sporthal gaat uit drie delen bestaan. Ons clubhuis sluit daar op aan, met drie keer twee kleedkamers. In elke kleedkamer kunnen 20 – 25 mensen terecht", licht KCR-voorzitter Jos de Vos het ontwerp toe. "Ook komen er twee kleinere kleedkamers voor scheidsrechters". De bouwkosten voor het nieuwe clubhuis worden op € 580.000 geschat. Uit eigen middelen betaalt KCR € 170.000. Voor € 400.000 heeft de korfbalclub twee leningen afgesloten. De oude accommodatie levert € 60.000 op. "We moeten daarnaast nog heel veel doen, zoals de inrichting, het buiten meubilair, geluidsapparatuur en een speeltuin. De lange bar gaan we zelf bouwen", vertelt De Vos. Voor de financiering houdt KCR allerlei acties, zoals de actie met heerlijke Spaanse wijnen: € 6,50 per fles en per doos met zes flessen € 36,00; verkrijgbaar in zowel wit, rood als rosé.

Te bestellen via wijnactie@kcrkorfbal.nl