Nieuw is de door Jørgen Snoep ontworpen plaquette, die de winnaars met ingang van dit jaar krijgen. (foto Gem. Ridderkerk)

Drie vrijwilligers kunnen prijs nog winnen

Door Geert van Someren

RIDDERKERK – Uit de vele aanmeldingen voor de vrijwilligersprijzen van 2017 heeft een jury drie kandidaten genomineerd voor de individuele prijs. Het zijn Franny de Wit, Els Bakker en Rafiq Fris. Ook koos de jury drie gezelschappen die in aanmerking komen voor de groepsprijs. De winnaars worden bekend gemaakt tijdens de Nieuwjaarsreceptie van de gemeente op 2 januari.

Franny de Wit is onder andere bekend als voorzitter van het Team Wijk-idee 3vliet 't Zand. Dat team organiseert tal van activiteiten in de zuidelijke wijk. Els Bakker is op veel fronten actief als vrijwilliger: bij de afdeling Ridderkerk van de Zonnebloem, de Stichting Evenementen Ridderkerk, Samen Sterk Vrouwen en Pannetje van Ridderkerk.

Rafiq Fris fungeert onder andere als klankbord voor huurders in het centrum, waar op grote schaal renovaties plaatsvinden. Ook is hij actief als assistent in de Religieuze Raad van de Molukse Moskee in Ridderkerk. Op zijn naam staat een vertaling van een boek dat helder de vijf pilaren van de islam beschrijft.

Groepsprijs

Voor de groepsprijs heeft de jury ook drie kandidaten genomineerd. Een daarvan is de groep vrijwilligers van Schuldhulpmaatje, die Ridderkerkers met financiële problemen helpen de zaak weer op de rails te krijgen. De vrijwilligers van dagverzorging Orchidee in de Riederborgh zijn ook genomineerd, evenals de chauffeurs van buslijn 601, die als vrijwilligers de opvolger van de buurtbus aan het rijden houden.

De jury bestaat onder anderen uit de vrijwilligers die afgelopen januari de prijs wonnen, wethouder Tineke Keuzenkamp, vertegenwoordigers van vrijwilligersorganisatie Connect2Act en een medewerker van de gemeente.