Foto: Harpe Davids Ridderkerk

Christmas Event in voorbereiding

Ridderkerk - Vrijdagavond 15 december is het zover. Het programma van het Christmas Event is vastgesteld. Om 19.30 wordt het Christmas Event geopend met muziek van Harpe Davids en het Korps van het Leger des Heils. Ook zullen deze korpsen het Event muzikaal afsluiten.

Een aantal enthousiaste vrijwilligers is het toneelstuk ‘de koning komt’ aan het instuderen onder leiding van Wynette en Jan Peter Teeuw. Muzikale ondersteuning is er ook van een gelegenheidscombo.

Naast het toneelstuk zal ook de zanggroep Charming Three optreden. Vanzelfsprekend is er ruimte voor het gezamenlijk zingen van een aantal bekende kerstliederen.

Mathijs Remijn is de gastheer van de avond. Voor de informatiestands hebben zich tot nu toe o.a. gemeld: de Alfa en de Kandelaar.

Vrijwilligers zullen vrijdag 15 december het podium en de zaal opbouwen.

Op initiatief van Eddy van Donselaar schreef de werkgroep Missie van de Levensbron alle kerken in Ridderkerk aan met de vraag of zij het Event wilden ondersteunen. De animo bleek groot.

Uiteindelijk doen de volgende kerkgenootschappen mee: De Protestantse Gemeente Bolnes, de Maranathakerk, de Elimkerk, de Protestantse Gemeente de Levensbron, de Hervormde Gemeente Goede Herderkerk, de Ichtuskerk, de St. Jorisparochie, de Hervormde Singelkerk, de Gereformeerde Kerk te Rijsoord, de Hervormde Gemeente te Rijsoord en het Leger des Heils.

Om het Event te realiseren kreeg de organisatie naast een bijdrage van alle kerken tot nu toe ook subsidie van de Gemeente Ridderkerk, van Stichting Fonobori, van chr. Boekhandel de Kandelaar, van bouwbedrijf van de Plaat, van Lansigt Accountants en van Leendert Jan Roos en van zalencentrum PG Bolnes en van C. van ’t Wout.

Bakkerij Voordijk zorgt voor de koekjes.Al met al dus een uniek Event met een programma voor jong en oud. De komende weken wordt er nog stevig gerepeteerd en de laatste hand aan het programma gelegd.