Problemen buurtbus onaanvaardbaar

Buslijn 106 in het centrum van Ridderkerk. (tekst en archieffoto Geert van Someren)

RIDDERKERK – De Ridderkerkse wethouder Henk Dokter heeft in niet mis te verstane bewoordingen aan de vervoersmaatschappij RET laten weten de problemen met buslijn 601 "onaanvaardbaar" te vinden. Het gaat daarbij om mankementen aan de kleine bussen.De mankementen verstoren regelmatig de dienstregeling van de bussen die rijden tussen Ridderkerk en Barendrecht. Diverse fracties hebben tijdens de Algemene Beschouwingen in de gemeenteraad hierover hun ongerustheid uitgesproken. Ook stoort het dat er slecht wordt gecommuniceerd met de chauffeurs, die het werk allemaal doen als vrijwilliger. Tijdens een volgende commissievergadering van de gemeenteraad wordt hier verder over gesproken.