De Bol-Mobiel van Buurtpreventie Bolnes. (Foto: Privé)
De Bol-Mobiel van Buurtpreventie Bolnes. (Foto: Privé) (Foto: Privé)

Surveilleren en chauffeuren met Bol-Mobiel

Om de wijk Bolnes nog veiliger te maken, zet Buurtpreventie Bolnes sinds 2015 een Bol-Mobiel in. Hiervoor worden nog chauffeurs/surveillanten gezocht.

Door Eline Lohman

RIDDERKERK – De Bol-Mobiel is een elektrische wagen waarmee toezicht gehouden wordt door mensen die slecht ter been zijn. Zo kunnen ze zich toch inzetten voor de buurtpreventie, vertelt voorzitter Toon Huizer. "Op deze manier wordt onze actieradius groter, want wanneer je rijdt, kun je veel meer mensen bereiken dan wanneer je alleen loopt. Het is een open wagen, waardoor de vrijwilligers meer zicht hebben naar buiten toe. We zoeken nu mensen die op de dinsdag- en donderdagmiddag vanaf 13.30 uur met de Bol-Mobiel willen surveilleren. Er is een aantal voorwaarden waaraan vrijwilligers die op de Bol-Mobiel willen rijden, moeten voldoen.

"Mensen die dit willen doen, moeten wel een rijbewijs hebben. Het liefst hebben we ook wat vrouwen bij de groep, voor een betere afspiegeling van de samenleving. Tot slot zou het fijn zijn als nieuwe vrijwilligers maximaal 60 jaar oud zijn, want we willen als vereniging graag wat verjongen." Twee leden van Buurtpreventie Bolnes gaan momenteel langs nieuwbouwwoningen om te vragen of zij willen surveilleren, om zo surveillanten te werven bij een nieuwe doelgroep en in een nieuw gebied. Zie www.bb-bolnes.nl.