RVVH leed een onnodige nederlaag (Foto: PR)

RVVH loopt onnodige nederlaag op

RIDDERKERK – RVVH is zaterdag in zijn thuiswedstrijd tegen SteDoCo uit Hoornaar tegen een onnodige nederlaag aangelopen. De nummer twee van de ranglijst was wellicht net iets slimmer en geraffineerder om na een 0-0 ruststand de vroeg in de tweede helft verkregen voorsprong vast te houden en over de streep te trekken. Het team met 4 ex RVVH-spelers in de basis kon derhalve met een minimale winst van 0-1 huiswaarts keren.

Voor het begin van de wedstrijd werd aanvoerder Dino Rodriques de Pina in de bloemetjes gezet in verband met zijn 250e officiële wedstrijd voor RVVH 1. De Pina zette zelf in de vijfde minuut een mooie aanval over links op waarbij de juiste afronding echter net ontbrak. Een minuutje later deed SteDoCo hetzelfde maar op het kletsnatte veld schoot de bal te ver door. De toeschouwers kregen vooral in de eerste helft een zeer tactische wedstrijd voorgeschoteld zonder dat hierbij veel echte uitgespeelde kansen zich voordeden. Dos Santos probeerde het van afstand maar zijn te zachte schot werd door keeper Mark Smith gemakkelijk gestopt. Enkele minuten later probeerde diezelfde Dos Santos het vanaf links opnieuw maar zijn wat "rare" voorzet of schot werd opnieuw door Smith gepakt. Halverwege de eerste helft zette SteDoCo een uitstekende aanval op over de as van het veld maar werd het eindschot net naast de paal van Danny Spelde geschoten. Ook Morris van den Brink kwam er een paar keer gevaarlijk doorheen, waarbij Spelde kon redden of enkele corners ontstonden zonder tot resultaten te leiden. Tien minuten voor rust schoot Hayri Pinarci in vrijstaande positie hard naast het doel van RVVH waarbij Spelde kansloos geweest zou zijn. Vijf minuten later kreeg RVVH zijn beste kans van de wedstrijd. Diego Rietveld gaf de bal vanaf rechts voor waarbij de bal doorschoot naar de linkerkant van het veld.

Vroeg in de tweede helft mocht SteDoCo in de persoon van ex RVVH-er Jordey van Dam een vrije trap vanaf de linkerkant net voor het strafschopgebied nemen. Het moet gezegd worden Jordey nam de bal fantastisch en deed de bal onhoudbaar voor doelman Spelde in het net ploffen: een beauty van een doelpunt en dit betekende 0-1. Uiteraard werd SteDoCo hierdoor gesterkt en liet wat beter veldspel zien dan in de eerste helft. SteDoCo was in de laatste fase van de wedstrijd wel wat sterker, mocht enkele corners nemen en speelde goed op balbezit om zo de overwinning veilig te stellen. RVVH kon daar weinig meer tegenover stellen afgezien van enkele corners en een vrije trap van Dos Santos zonder het gewenste resultaat. Zo leed RVVH toch onnodig een minimale nederlaag van 0-1.