Seniorenfit in Drievliet

Ridderkerk is sterk aan het vergrijzen. In de wijken Oost en West is bijna 1 op de 4 bewoners 65 jaar of ouder, maar ook in de wijken Drievliet en ’t Zand wonen veel senioren. Het is bekend dat bewegen en sociale contacten juist op oudere leeftijd belangrijk zijn. Daarom biedt Sport en Welzijn (SenW) elke woensdag van 11.00 tot 12.00 uur een gezellige beweegactiviteit aan voor senioren.

De lessen worden verzorgd door Christa van Gent. Christa is een ervaren en gediplomeerde docente die al jaren lesgeeft. De laagdrempelige activiteit start met een warming-up om de spieren en gewrichten los te maken. Uiteraard wordt hierbij rekening gehouden met het niveau van de deelnemers.

Daarna wordt er gebruikt gemaakt van materialen en worden er verschillende sport- en spelvormen gedaan. Er wordt met elkaar gewerkt aan de conditie, uithoudingsvermogen en kracht.

Afsluitend worden er ontspanningsoefeningen gedaan. Iedereen kan meedoen, want de lessen zijn speciaal ontwikkeld voor zowel mannen als vrouwen.

De activiteit vindt iedere woensdag (m.u.v. de schoolvakanties) plaats in sporthal Drievliet aan Vlietplein 137-138. De ingang van de sporthal bevindt zich tegenover supermarkt COOP. U moet de grijze trap nemen. Is traplopen een probleem? De sporthal beschikt ook over een lift.

Vindt u het leuk om op een laagdrempelige manier te bewegen met mensen van uw eigen leeftijd? Kom dan langs in de sporthal. Iedereen is van harte welkom om enkele lessen te proberen. Hier zijn geen kosten aan verbonden. Wilt u zich opgeven of heeft u vragen over de activiteit?

Neem contact op met Jesper Lagendijk van SenW via 0180 – 432 350 of mail naar jesper.lagendijk@senw-ri.nl.

Meer berichten
Shopbox