Alzheimer Café

Op maandag 13 november is er weer een Alzheimer Café Ridderkerk in Gasterij de Ontmoeting aan de Boksdoornstraat 80. Elke tweede maandagavond van de maand wordt deze bijeenkomst georganiseerd.

Dit keer wordt stilgestaan bij de vraag: ‘Als het thuis niet langer gaat en wonen in een verpleeghuis onvermijdelijk wordt, moet er veel geregeld worden. Wat houdt dat eigenlijk in? En wat komt daar allemaal bij kijken?’. De sprekers van deze avond zijn Anke Preesman (Salem), Hans de Zwart (Aafje) en Elly Monster (Riederborgh).

Het Alzheimer Café is een ontmoetingsplaats voor mensen met dementie, hun familieleden, vrienden en andere belangstellenden. De avond begint om 19.30 uur en duurt tot ongeveer 21.15 uur. U hoeft zich niet aan te melden. De zaal gaat om 19.00 uur open. Vooraf en na afloop is er gelegenheid om met lotgenoten in contact te komen en ervaringen uit te wisselen. Er is een informatiestand met brochures van Alzheimer Nederland en er zijn boeken met diverse onderwerpen over dementie aanwezig. U kunt deze boeken gratis lenen. Natuurlijk is er ook deze avond weer livemuziek!

Deze activiteit wordt georganiseerd door de werkgroep Alzheimer Café Ridderkerk bestaande uit Karaat Mantelzorg, Verpleeghuis Salem, Riederborgh, Internos en Aafje thuiszorg, huizen, zorghotels. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Mineke Boon, senior mantelzorgconsulent Karaat Mantelzorg, via 0180 – 763 717 of info@karaatmantelzorg.nl.