De Beleeftafel bleek een groot succes. (Foto: PR)

Bewoners Jasmijn testen BeleefTV

Ridderkerk - Familieleden van de bewoners van het Jasmijnhuis in Ridderkerk zijn gestart met verschillende acties om een BeleefTV voor hun verwanten aan te kunnen schaffen. De BeleefTV biedt interactieve spellen waardoor bij mensen met dementie zowel de fijne motoriek als het mentale vlak gestimuleerd worden. Denk bijvoorbeeld aan een 'jukebox' met muziek en beelden uit de jeugd van de bewoners, een spreekwoordenspel of een natuurfilm.

Afgelopen week mochten de bewoners de BeleefTV alvast even testen.

Hartverwarmend

Zij konden alleen of met elkaar, ieder moment van de dag ermee aan de slag. "Het was hartverwarmend om te zien hoe iedere bewoner op zijn eigen manier hiervan genoot.

De bewoners, het team, de vrijwilligers en alle familieleden van het Jasmijnhuis hebben deze week ervaren als een week met een gouden rand.

Enthousiast

Ook de genodigden waren allemaal enthousiast over de mogelijkheden die deze vorm van techniek mensen met allerlei vormen van dementie kan helpen om hun hersenen te blijven stimuleren.

Dit alles resulteerde in diverse donaties", aldus Henny Krijnen van het Jasmijnhuis.

Statiegeldactie

"Heel blij zijn wij met de toezegging van de stichting FONOBORI van een grote donatie. Helaas is er nog niet genoeg geld om daadwerkelijk tot aanschaf over te kunnen gaan.

Daarom willen wij vragen of mensen ons willen helpen. Dit kan door mee te doen aan onze statiegeldacties die op dit moment lopen bij de winkels van AH aan het Dillenburgplein in Slikkerveer in de maand oktober en bij de COOP in Drievliet in de maanden oktober, november en december."