Danny Kanters is weer terug van blessureleed (Foto: PR)
Danny Kanters is weer terug van blessureleed (Foto: PR)

Handballers hebben lek boven

Volgens Danny Kanters hebben de handballers van Saturnus'72, na een prima overwinning op de HV Eemland, het lek boven. Na twee uitnederlagen, nu ook twee thuisoverwinningen en een plaats in de middenmoot.

De eerste helft liet de thuisploeg direct een goede indruk achter. Snelle aanvallen, goede systemen en een gesloten verdediging met aan het hoofd keeper Lennard Huisman. Saturnus zette het tweede van de HV Eemland uit Soest direct onder druk. In een eenzijdig gevecht liep de ploeg uit naar een 20-10 voorsprong bij de rust.

In het tweede deel had coach Zoran Yosimovski gelegenheid om te experimenteren. Er werden wijzigingen aangebracht in de verdediging terwijl er aanvallend alleen maar systemen mochten worden gelopen. Dit beeld leverde een rommeliger tweede deel op, maar geen moment kwam de overwinning in gevaar. Het verschil werd wel iets kleiner (28-20) maar de einduitslag van 36-25 zegt genoeg. Naast keeper Lennard Huisman haalde ieder een ruime voldoende en konden alle spelers ook treffers op hun naam zetten.

Deze overwinning brengt de ploeg in de grote middenmoot waaruit zij zondag in Spijkenisse H.V.O.S. ontmoetten (12.30 uur). De vrouwen mogen uiteindelijk ook aan de bak. Zij gaan op bezoek bij T.O.G.B. (11.00 uur) in Berkel waar voor de veldcompetitie nog met 10-16 werd gewonnen. Maar resultaten uit het verleden bieden geen garantie voor de toekomst.

Programma

Zondag 5 november

Dames                        11.00 uur        T.O.G.B. 1 – Saturnus'72/1

Heren 12.30 uur H.V.O.S. 1 – Saturnus'72/1

Meer berichten
Shopbox