RVVH zorgde tegen Ter Leede voor een stunt (Foto: PR)

RVVH knokt zich naar een stunt

SASSENHEIM – RVVH heeft zich bij Ter Leede naar de tweede overwinning geknokt. De gedeelde nummer twee van de ranglijst werd in eigen huis met 0-1 verslagen en dat kon toch wel als een stunt gezien worden. Sanzio Dieterich mocht zich tot matchwinner laten uitroepen.

De thuisploeg opende fel en de eerste de beste aanval leverde na een combinatie over links met Jonathan Robertson en Ian van Otterlo een kans op voor Oussama Siali maar de vingertoppen van Danny Spelde voorkwamen na 33 seconden al een tegengoal. RVVH liet zich ook niet onbetuigd en via de snelle Sanzio Dieterich was er ook aan de andere kant gevaar. Hij sneed bij de achterlijn de zestien in en werd daarbij uit balans gebracht door Mike Boelee, maar scheidsrechter Shukrula zag er niet de ernst van in naar de stip te wijzen.

Gaandeweg de eerste helft kreeg RVVH meer grip op de tegenstander en wist het ook de goal van Laszlo Sandor te bestoken. Na een klein half uur ging De Jesus langs Robertson waarna hij ook Rob Zandbergen voorbij dreigde te gaan maar werd tegengehouden door de hak van laatstgenoemde. Ook dit bleek niet zwaar genoeg voor een 'pingel'. De thuisploeg werd nog gevaarlijk na een aanval met Van Otterlo en Siali en wederom een schot voorlangs van de Kruys en moest Spelde reddend optreden na een vrije trap vanaf rechts op de rand van de zestienmeter.

Na de rust was het juist RVVH dat goed uit de kleedkamer kwam. In de 55e minuut werd het overwicht in ene goal uitgedrukt. Papito Merencia lanceerde vanaf het middenveld in de ruimte op links Dieterich en die maakte gebruik van zijn snelheid waarna hij oog in oog met de keeper het klusje vakkundig en beheerst klaarde, 0-1. Ter Leede moest nu komen en kwam ook. Spelde moest een schuiver van Siali buiten de palen tikken en de lange ballen met de fysieke sterke tegenstanders zorgden voor het nodige gevaar maar het moet gezegd de verdediging van de Ridderkerkers gaf geen krimp en hadden een onverzettelijkheid om niet te willen capituleren. En dit terwijl de tegenstoten van RVVH ook niet ongevaarlijk bleken.

Zo stuurde na 20 minuten Eyongakpa Dieterich op pad over de linkerkant en kwam hij vrij voor de keeper Sandor die echter nu de winnaar bleek en daarmee de voortijdige beslissing in feite voorkwam. Het slotoffensief van Ter Leede, met aan beide kanten ook de nodige wissels, leidde tot de nodige hectiek bij RVVH achterin waarin de bal zomaar binnen had kunnen vallen. Gelukkig gebeurde dit niet en bleven Spelde c.s. overeind. Aan de andere kant leverde het offensief van Ter Leede RVVH ruimte op wat met iets meer precisie in het uitspelen daarvan nog een goal op had kunnen leveren. Nu werd er niet meer gescoord en was de blauw witte vreugde na het laatste fluitsignaal oprecht en terecht.

Zaterdag komt de nieuwe nummer twee op de ranglijst, SteDoCo, op bezoek. Aftrap en afspraak dus om 14.30 uur aan de Sportlaan.