Amber IJsselstein opende in december 2013 de laatste editie van de ijsbaan. (archieffoto en tekst GvS)

Schaatsbaan blijft in koelkast

RIDDERKERK – Ook dit jaar komt er in december geen schaatsbaan op het Koningsplein. Diverse partijen hebben zich ingespannen de organisatie en de financiering rond te krijgen. Het is niet gelukt. Daarmee blijft de ijsbaan figuurlijk gesproken voor het vierde opeenvolgende jaar in de koelkast staan.

Grootste pijnpunt in de plannen is, dat de gemeente Ridderkerk tijdens de periode van grote bezuinigingen als gevolg van de crisis, stopte met het sponsoren van evenementen. In december 2013 kreeg Sport en Welzijn met hulp van sponsors het nog één keer voor elkaar. PvdA-raadslid Arianne Ripmeester is een van degenen die het aan het hart gaat dat er niet meer wordt geschaatst op het Koningsplein. "Het zijn evenementen van verbinding. Jammer dat die er niet meer zijn". Wel heeft de gemeenteraad afgelopen juli – met alleen de stem van de SGP tegen – een motie aangenomen van D66/GroenLinks en PvdA, dat nu het Koningsplein is afgerond, het weer tijd wordt voor het organiseren van een evenement. De opdracht aan het college is om te onderzoeken of daar genoeg belangstelling voor is en zo ja daar in de begroting van het komende jaar geld voor te reserveren. Voor de schaatsliefhebbers: mocht het komende winter voldoende gaan vriezen, dan is het volop ijspret op de nieuwe onder water gezette baan bij de molen in Rijsoord.