Bijschrift:    Automatische incasso voorkomt dat te veel geld wordt uitgegeven. (foto GvS)
Bijschrift: Automatische incasso voorkomt dat te veel geld wordt uitgegeven. (foto GvS)

Beperkte hulp gemeente bij schulden

door Geert van Someren

RIDDERKERK – Het ontnemen van financiële verantwoordelijkheden bij inwoners met een uitkering en schulden, vindt de gemeente Ridderkerk niet de juiste manier om ze te helpen. Dat geldt ook als de hulp plaatsvindt in een "lichte vorm van budgetbeheer", zo schrijft het college van B&W in een brief aan de gemeenteraad. Het college vindt dat het toepassen van automatische incasso's bij het betalen van de vaste lasten het beste is. De voordelen daarvan zijn onder andere dat altijd het juiste bedrag wordt betaald en dat er voor de gemeente geen kosten mee gemoeid zijn. "Het gebruik van automatische incasso blijkt effectief en doet meer recht aan de eigen kracht van de bijstandsgerechtigde", aldus het college.