Sarri van der Pol ontvangt uit handen van Toon Huizer (links) het speciaal op de samenwerking tussen politie en buurtpreventie gerichte fotoboek. Rechts Ad Everwijn. (tekst en foto Geert van Someren)

Buurtpreventie Bolnes viert feest

RIDDERKERK – Buurtpreventie Bolnes heeft afgelopen week tijdens een druk bezochte feestavond het 15-jarig bestaan gevierd. Uiteraard zijn door diverse sprekers, onder wie vicevoorzitter Ad Everwijn, de hoogtepunten van de pionier der buurtpreventies benoemd. De rode draad is dat de criminaliteit in de wijk scherp is gedaald en dat de cohesie tussen de bewoners is toegenomen. Bolnes is weer een fijne wijk om te wonen, zo concludeert Everwijn.

Naast de meer dan honderd vrijwilligers van de Buurtpreventie en onderdelen als het Wijk Idee Team en Kleur en Fleur (in tien jaar 70.000 plantjes uitgezet), zijn vertegenwoordigers aanwezig van de politie, Sport en Welzijn en Woonvisie. Ronduit verrassend is het binnenrennen van de jongens van het Team Bolnes, dat recent Nederland in New York vertegenwoordigde bij de Danone Nations voetbal cup en daar de Fair Play prijs won. Met een korte film wordt verslag gedaan van deze bijzondere ervaring. Ook het luidkeels door de aanwezigen zingen van het speciaal voor dit feest geschreven Bolneslied (op de melodie van 'het kleine café aan de haven'), verhoogt de sfeer.

Voorzitter Toon Huizer is zeer lovend over de samenwerking met de politie, die het mogelijk maakt dat de surveillancerondes worden gelopen en die meewerkt aan preventie acties. Hij overhandigde de aanwezige politiemensen en voormalig wijkagent Hans van der Geest, die de Buurtpreventie oprichtte, een fotoboek waarin die samenwerking in beeld wordt gebracht.