Logo hetzuidenridderkerk.nl


Wethouder Smit verrichtte de officiële handeling (Foto: PR)
Wethouder Smit verrichtte de officiële handeling (Foto: PR)

Boekenboom bij De Piramide

Rijsoord - Openbare basisschool De Piramide in Rijsoord heeft sinds woensdag een boekenboom. Aan een van de bomen bij het schoolgebouw aan de Gerard Alewijnszstraat zijn kleurige kastjes bevestigd, met daarin boeken voor jong en oud.

Onderwijswethouder Volbregt Smit stelde ze officieel in gebruik. Hij haalde het boek 'De Gruffalo' uit de boekenboom en overhandigde dat aan de voorleeskampioen van de school, Joy Verveer, die eruit voorlas in het bijzijn van alle leerlingen.

Leerlingen van de school maar ook ouders, grootouders en andere leesliefhebbers kunnen naar hartelust grasduinen in de boekenkastjes aan de boom. En mensen die een eigen boek uit hebben, en dat willen weggeven, kunnen het in een van de kastjes leggen.

De boekenbook is een van de actviteiten op obs De Piramide om het lezen te bevorderen. In 2015 kreeg de vestiging van De Piramide aan de Burg. De Zeeuwstraat al een boekenboom.

Ook wethouder Smit onderstreepte het belang van boeken en lezen. ,,Eigenlijk alles kom je te weten door erover te lezen. Het kunnen lezen heb je je hele leven nodig. Ook om te kunnen rekenen, of in het verkeer, of in de winkel. Dus ik hoop, dat jullie lezen ook leuk en belangrijk vinden. Want als je iets leuk vindt, dan word je hier steeds beter in. En dan kom je over van alles en nog heel veel te weten.''

Behalve de boekenboom heeft De Piramide een mooie schoolbibliotheek, waar sinds deze week ook weer veel nieuwe boeken in staan. En De Piramide doet mee aan een heleboel leesactiviteiten, zoals de Kinderboekenweek, de Voorleeswedstrijd in november, en de Voorleesdagen in januari.

Reageer als eerste
Meer berichten


Shopbox