Tekort aan parkeerruimte in de PC Hooftstraat. (foto GvS)

Groot onderzoek naar parkeren

door Geert van Someren

RIDDERKERK – Na de herfstvakantie start de gemeente een groot onderzoek naar het parkeren van auto's in en rond het centrum van Ridderkerk. Wethouder Volbregt Smit heeft dat bekend gemaakt tijdens een commissievergadering van de gemeenteraad. De weethouder verwacht dat de resultaten in december bekend zijn.

Met het stelselmatig noteren van kentekens krijgt de gemeente inzicht in het lang en kort parkeren op de terreinen. Ook kan worden gekeken waar de auto's vandaan komen. De resultaten zijn mede bepalend voor het parkeerbeleid in de gemeente. De wethouder wil in de commissie niet ingaan op de vraag of in de PC Hooftstraat betaald parkeren wordt ingevoerd. De verwachting is dat de parkeerdruk daar toeneemt, als de nieuwe sporthal over een paar jaar klaar is. Wel zegt Smit: "Ik schat niet in dat daar tegen die tijd sprake zal van ondergronds parkeren".