RVVH liep tegen een ongelukkige nederlaag aan (Foto PR)

RVVH ongelukkig onderuit in Hoek

HOEK – RVVH leed een uiterst ongelukkige nederlaag in Zeeuws-Vlaanderen. Tegen Hoek werd het door een ongelukkige eigen goal 2-1 voor de thuisploeg. RVVH kreeg de complimenten, maar Hoek de zo belangrijke punten. De druiven waren zuur voor de Ridderkerkers. Wederom werd er goed gespeeld en werd het de thuisploeg zeer moeilijk gemaakt, maar leverde het geen punten op.

De beginfase was bijna kenmerkend. Zonder dat er ook nog maar één gevaarlijke bal voor de beide goals was geweest, was het de thuisploeg die na acht minuten de leiding nam. Een voorzet van de rechterkant van Aaron Verwilligen kon door de fysiek sterke Sidy Ceesay tussen twee RVVH verdedigers worden binnen gekopt achter doelman Donovan Levestone. RVVH dus alweer vroeg op jacht naar de gelijkmaker. RVVH deed dat met goed spel. Hoek kreeg daar maar moeilijk grip op. Het leverde vijf minuten na de openingsgoal een grote kans op voor Papito Merencia, die een voorzet van rechts van Sanzio Dieterich bij de tweede paal niet kon binnenwerken. Na een half uur weer een grote kans nu voor Dieterich. Hij leek te kunnen profiteren van een fout van Yoshi Verbrugge en kon alleen op weg naar keeper Jordi de Jonghe. Deze hield het hoofd koel en won de één tegen één situatie. De Ridderkerkers kwamen echter dik verdiend langszij. Een voorzet van Jessie Proost viel achter de defensie van Hoek waarna Jesse Eggers de gelijkmaker op de schoen had, maar onderuit gehaald werd. Strafschop en Guytano dos Santos stuurde vervolgens keeper de De Jonghe de verkeerde kant op, 1-1.

Na rust behield RVVH de controle over de wedstrijd al kon de thuisploeg daar iets meer tegenover stellen dan voor rust. Zeker in de achtste minuut toen een goedlopende Hoek aanval maar net werd overgeschoten door Bram Leroy. De gevaarlijke momenten voor de beide doelen bleven echter uit waardoor het als kijkspel niet beter werd. De wedstrijd leek lange tijd richting 1-1 te gaan, maar weer was het de slotfase die RVVH de das omdeed. Eerst was het Leroy die Levestone tot een mooie redding noopte. Even later een ongelukkig goal tegen toen een bal door Dino Rodriques de Pina van richting werd veranderd en het doel in hobbelde: 2-1 Hoek was tot twee keer toe nog dichtbij een derde treffer maar zowel Zinho Chergui als Wilson zagen hun inzet net naast verdwijnen. Na vijf minuten blessuretijd moest RVVH weer een nederlaag slikken. Hoek won uiterst gelukkig en liet de Ridderkerkers met een kater de bus in stappen. RVVH wacht volgende week de thuiswedstrijd tegen Argon om 14.30 uur. Samenvatting: https://www.youtube.com/watch?v=EG2e-xN0O40