Slikkerveer moest tegen Wippolder een nederlaag incasseren. (Foto: Roelie 't Jong)

Slikkerveer verliest bij Wippolder

Ridderkerk / Delft - In Delft speelde Slikkerveer het tweede duel tegen Wippolder. In de openingsfase zette de ploeg van trainer Danny Wijnstekers goed druk op de tegenstander en kreeg het meteen al enkele kansen.

Eerste kansen thuisploeg

In de eerste minuut schoot Joery Josee net over. Na tien minuten kreeg ook de thuisploeg haar eerste kansen. Bij de eerste kans kon Mitchel van der Spoel nog naast tikken, bij de tweede had hij het geluk van de paal en bij de derde kans in korte tijd kon hij van dichtbij een schot blokkeren met zijn knieën. In de 19e minuut kwam de openingstreffer letterlijk uit de lucht vallen. Vanaf zo'n 25 meter schoot Damion Janssen verwoestend hard de bal in de linkerkruising: 0-1. Kort daarna kreeg Wippolder twee kansen op rij om gelijk te komen, maar Mitchel van der Spoel hield zijn doel schoon.

Strafschop

In de 35-ste minuut schoot Rick Drenth ruim over het doel. In de tegenaanval die volgde ging Kenchi Orcadio in het eigen strafschopgebied in de fout, waardoor Slikkerveer een penalty tegen kreeg. Dit buitenkansje werd benut door Mike Mesker: 1-1. In de 42-ste minuut had Slikkerveer weer op voorsprong kunnen komen. Rick Drenth stuurde Casper Gerritse goed de diepte in, maar Casper schoot tegen de goed uit zijn doel komende goalie aan. Het bleef zodoende 1-1 tot aan de rust.

Goede opening

In de tweede helft opende Slikkerveer weer goed. In de 51-ste minuut zette Steven van Dongen voor vanaf de rechterflank. Jair Umarella legde in het centrum de bal goed terug op de meegekomen Joery Josee, die de bal in de hoek schiet, maar de goalie van Wippolder kan de bal net naast tikken. In de periode daarna was het vooral Wippolder dat de aanval zocht. In de 59-ste minuut was het raak uit een standaard-situatie. Een corner werd eenvoudig ingekopt door Sven Paternot, die de bal via twee verdedigers van Slikkerveer in het doel zag gaan: 2-1.

Schouder uit de kom

In de 65-ste minuut kreeg Slikkerveer nog een domper te verwerken, want Joery Josee moest geblesseerd afhaken met zijn schouder uit de kom. In de 80-ste minuut kreeg Wippolder een aantal grote kansen op rij om de wedstrijd definitief te beslissen, maar dat deed het niet. Paternot schoot nog een keer op de paal.

Alles op aanval

Doordat de beslissing uit bleef gooide Slikkerveer in de slotfase alles op de aanval. FDaardoor onststonden niet alleen kansen voor Slikkerveer, maar kwam er voor Wippolder meer ruimte. Steven van Dongen schoot een paar keer naast en Kenchi Orcadio kopte een voorzet van Rivaldo Rodrigues maar half, waardoor de bal naast ging. In de derde minuut van de blessuretijd kon Damion Janssen een lange bal niet goed onder controle krijgen, waarna Sven Paternot er met de bal vandoor kon gaan en alsnog de 3-1 kon aantekenen. Dat was tevens de eindstand.