Saturnus had het lastig (Foto PR)

Winst en verlies voor handballers van Saturnus '72

Ridderkerk - In de laatste veldwedstrijd moesten de Saturnus'72 mannen het onderspit delven tegen koploper H.V.V.'70. De dames wonnen verdiend van hoogvlieger Roda'71.

Na een aantal goede optredens was de mannen uitvoering tegen H.V.V.'70 een stuk minder. In de laatste veldwedstrijd voor de zaalcompetitie zat het niet mee, maar was vooral de tegenstander iets sterker. De ploeg uit Voorschoten staat niet voor niets eerste op de eerste plek van de ranglijst. Het eerste doelpunt was dan wel voor Saturnus, maar daarna liep de ploeg toch gauw achter de feiten aan. Zeker in het eerste deel was keeper Lennard Huisman niet gelukkig in zijn optreden al herstelde hij zich keurig in het vervolg van de wedstrijd. Al gauw was het verschil zo'n 4 á 5 treffers (6-10 en 11-16). Toch was er voor het publiek op het sportpark af en toe best wat te genieten. Aan beide zijdes waren er enkele fraaie "vliegers". Doelpunten waarbij een speler in de cirkel springt, de bal vangt en voor hij op de grond komt ook weer afspeelt en scoort. Na de rust (8-13) was het verdere verzet van Saturnus al gauw gebroken. Het verschil liep op en uiteindelijk bleef de teller steken op een 25-34 nederlaag. Bij de Ridderkerkers ontbraken Davey Doodkorte en Danny Kanters met blessures.

Dames

De vrouwenwedstrijd tegen Roda'71 kende enkele flinke tegenstrijdigheden. Zo was de start scherp en goed, binnen 20 minuten stond het 7-1, maar was het vervolg voor de rust matig. Waar het eigenlijk 10-1 had moeten worden kon Roda'71 weer in de wedstrijd komen (8-4). Ook na de thee liep het een tijd niet echt binnen de ploeg. Het werd van 9-6 zelfs 9-9 op een kleine vijf minuten voor het einde. Daarna werd de ploeg van de eerste 20 minuten weer zichtbaar en kon alsnog verdiend de winst met 11-9, twee treffers van Joyce Tarmond, worden veilig gesteld. Na afloop had André van de Bosch mooie woorden voor de junioren Brit van Geenen en Zoë van Bockel die de geblesseerden prima vervingen. Daarnaast verdiende Kim Stam ook een sterretje achter haar naam door op een voor haar vreemde plaats prima aanvallend werk te doen. Bij Saturnus'72 kwam Kirtsten Heyboer na een blessure weer voor het eerst binnen de lijnen.