Foto: Sandra Vlielander

Spectaculair dubbelconcert

Zaterdagmiddag 7 oktober geven André van Vliet en Jan Peter Teeuw weer een dubbelconcert in de Ichthuskerk te Ridderkerk (Vlietplein 1). Tijdens dit concert bespelen ze het Leeflang-orgel én een groot Johannus-orgel. Naast solowerken klinken diverse composities en arrangementen voor twee orgels, waaronder een bijzondere uitvoering van Boëllmanns bekende Suite Gothique en de muzikale klankschildering 'De slag bij Waterloo'. De opbrengst van het concert is bestemd voor de Voedselbank Ridderkerk.

Ridderkerk - André van Vliet (1969) studeerde aan het Utrechts conservatorium. Hij geeft veelvuldig concerten als organist, pianist en dirigent en werkte in die hoedanigheid mee aan tientallen CD-opnamen, waaronder diverse solo-CD's. André is dirigent van drie koren, waaronder het landelijk bekende 'Vox Jubilans'. Daarnaast is hij regelmatig te zien in het EO-programma 'Nederland zingt'.

Jan Peter Teeuw (1987) is kerkorganist in Ridderkerk en werkt veelvuldig mee aan concerten en koorzangavonden. Van zijn hand verschenen diverse bundels met orgelmuziek en instrumentale muziek. Jan Peter werkte mee aan vele CD-opnamen. Hij is dirigent van vier koren.

Het concert begint om 14:30 uur. De kerkdeuren zullen een halfuur voor aanvang geopend worden. De toegang is gratis. Wel is er een collecte voor de onkosten. De opbrengst van het concert is geheel bestemd voor de Ridderkerkse Voedselbank. Na het concert worden er CD's en bladmuziek verkocht. Meer info: www.janpeterteeuw.nl.