Vorig jaar zette Sint voet aan wal met een bakje. Dat gaat dit jaar anders. (archieffoto GvS)

Sint vaart dit jaar weer naar Bolnes

door Geert van Someren

RIDDERKERK – Sinterklaas komt dit jaar net als vorig jaar aan op de wandelpier in Bolnes. Dat is het gevolg van het succes van vorig jaar, toen De Schans – waar Sint sinds jaar en dag voet op Ridderkerkse bodem zette – wegens bouwwerkzaamheden niet kon worden gebruikt. Op en om de wandelpier kunnen veel meer mensen genieten van het feest.

Naar verluidt heeft burgemeester Anny Attema, die Sinterklaas elk jaar hartelijk verwelkomt in de gemeente, de goedheiligman ingefluisterd dat hij ook in 2017 koers kan zetten naar Bolnes.

Zo enthousiast was ze over de aankomst, waarbij drommen mensen zicht hadden op het afmeren van de Pakjesboot. De Sint, vergezeld door de burgemeester, nam eenmaal op de pier zeer royaal de tijd

voor een praatje met de kinderen.

Wat dit jaar anders zal zijn dan vorig jaar, is het aan wal gaan. Toen werden de Sint en zijn Pieten met een bakje op de pier gezet.

De gemeente gaat het hekwerk de komende tijd zo aanpassen, dat het Spaanse gezelschap rechtstreeks van boord via een loopplank op de pier kan stappen.