De kinderen krijgen hun eigen zendtijd.

Talentvolle kinderen bij Radio Ridderkerk

Het Radio project is al bijna een vast onderdeel geworden van de radioprogrammering van Radio Ridderkerk. Gedurende het schooljaar kan er om de zes weken geluisterd worden naar een middagprogramma geheel gemaakt door de kinderen van het Brede school project. Deze kinderen krijgen per groep 30 minuten zendtijd binnen het bestaande programma RidderMatinee. Gedurende een aantal weken, voorafgaand aan de uitzending, krijgen de kinderen de vrijheid om de uitzending in te vullen zoals zij dat graag willen. Zij bepalen zelf wie als speciale gast tijdens de uitzending wordt geïnterviewd en welk liedjes worden gedraaid. Zo ontstaan er steeds weer opnieuw zeer uiteenlopende radio-uitzendingen met onderwerpen, muziek en diepte-interviews geheel naar de smaak van de Ridderkerkse jeugd.

Op woensdag 4 oktober kan de luisteraar tussen 13.00 en 15.00 afstemmen op 4 bijzondere radio-uitzendingen, gemaakt door de talentvolle kinderen van de Ridderkerkse basisscholen. De uitzending van Bluezy begint om 20.00 uur. De uitzendingen van Radio Ridderkerk zijn te beluisteren op de Ridderkerkse kabel via 107.1 FM, in de ether via 105.7 FM, via de mobiele APP De Lokale Omroep en via internet: www.rtvridderkerk.nl .