De Buurtpreventie beschikt over een mobiel voor onderhoud in de wijk. Hier voorzitter Toon Huizer. (foto en tekst GvS) (Foto: Tom van Ooijen)

Vijftien jaar Buurtpreventie Bolnes

RIDDERKERK – Stichting Buurtpreventie Bolnes bestaat 15 jaar. Bij de start was deze buurtpreventie een van de voorlopers in Nederland. Het bestuur, vooral in de persoon van voorzitter Toon Huizer, heeft in de loop van de jaren met de opgebouwde kennis en ervaring in tal van andere plaatsen en wijken voorlichting gegeven. Zelfs vanuit Engeland was belangstelling. De inspanningen van de groep vrijwilligers werd tien jaar geleden beloond met de Hein Roethofprijs (zie kader). Overigens houdt de Buurtpreventie Bolnes zich met meer bezig dan alleen de preventie van criminaliteit. Zo zorgen vrijwilligers al tien jaar met Kleur en Fleur voor het plaatsen en onderhouden van bloembakken. Ook het Wijkideeteam bestaat tien jaar. Sinds jaar en dag opereert de Buurtpreventie vanuit het Bolwerk in sporthal de Beverbol. Daar komt volgend jaar een einde aan met de sloop van de hal. Gebouw De Klinker in Bolnes wordt de vervangende locatie. Het vijftienjarig bestaan viert de Stichting op woensdagavond 4 oktober met een feestavond in het Wijk Voorzieningen Centrum in Bolnes.

Hein Roethofprijs

De Hein Roethofprijs is in het leven geroepen door het ministerie van Veiligheid en Justitie. De bedoeling van de prijs is om nationale bekendheid te geven aan projecten die resultaten bereiken met de preventie van criminaliteit. De Stichting Buurtpreventies Bolnes won de prijs in 2007.