Nieuwe website voor Karaat Mantelzorg

Mantelzorgers en professionals uit Ridderkerk en omgeving kunnen vanaf heden terecht op de vernieuwde website van Karaat Mantelzorg: www.karaatmantelzorg.nl. De website laat zien hoe Karaat Mantelzorg als expertisecentrum mantelzorg verder gaat en heeft als doel bezoekers te informeren, adviseren en ondersteunen. Men kan hier ook terecht voor nieuwsupdates, aankondigingen van nieuwe activiteiten, vragen stellen en het delen van positieve en negatieve ervaringen.

Voor mantelzorgers

Mantelzorgers kunnen zich via de website laten registreren als mantelzorger en onder andere informatie vinden over de Pluim voor mantelzorgers die door de gemeente Ridderkerk wordt aangeboden.

Voor professionals

Professionals, zoals thuiszorgmedewerkers, wijkteammedewerkers, huisartsen, HRM-medewerkers van bedrijven en instellingen kunnen gebruik maken van de tools en informatie op de website. Ook kunnen zij een beroep doen op de uitgebreide deskundigheid op het gebied van mantelzorg van Karaat Mantelzorg en/of de speciaal opgeleide mantelzorgconsulenten inschakelen voor consulteren en advisering.

E-learning

Verder vindt u op de website E-learningcursussen voor meerdere doelgroepen. Mantelzorgers en professionals kunnen online cursussen volgen, interessante filmpjes bekijken en testen doen. E-learning heeft onder andere voor de werkende mantelzorgers veel voordelen: zij kunnen de trainingen volgen wanneer het hen uitkomt en ook zelf het tempo bepalen. Daarnaast is E-learning leuk, omdat de inhoud levendiger wordt door filmpjes en oefeningen.

Ridderkerk “Mantelzorgproof”

Karaat Mantelzorg heeft het streven om Ridderkerk “Mantelzorgproof” te maken. De nieuwe website helpt mantelzorgers, professionals en Karaat Mantelzorg daarbij.

Deel uw mening

Mineke Boon en Esther de Meza, nodigen iedereen uit om de website van Karaat Mantelzorg te bekijken en vragen iedereen hun mening te delen. Voor alle vragen en opmerkingen kunt u een e-mail sturen naar info@karaatmantelzorg.nl of bellen via 0180 – 763 717.