Duurzame samenwerking Nieuw Reijerwaard

Voorzitter Volbregt Smit van de Gemeenschappelijke Regeling Nieuw Reijerwaard (GRNR) en Hans Boot, COO van ENGIE Nederland, hebben de Concessieovereenkomst voor de Duurzame Energievoorziening van het bedrijventerrein Nieuw Reijerwaard in Ridderkerk getekend. Met deze ondertekening leggen zij zich vast voor een duurzame samenwerking voor de komende 25 jaar.

Ridderkerk - Na een intensief traject van twee jaar aanbesteden heeft Nieuw Reijerwaard voor ENGIE gekozen als duurzame partner. Samen gaan zij Nieuw Reijerwaard ontwikkelen als Hot Spot voor duurzame energie, dat als voorbeeld kan gelden in gebiedsontwikkeling. De plannen behelzen zonnepanelen, windturbines en nieuwe vormen van energie waardoor meer energie wordt opgewekt dan nodig is voor de gebruikers in het gebied. De GRNR wil voorop staan als het meest duurzame agro/vers/food-logistieke bedrijventerrein van Europa als het gaat om productie, distributie en levering van duurzame energie.

Windturbines

ENGIE gaat drie windturbines bouwen en exploiteren op Nieuw Reijerwaard. Dankzij de samenwerking met Energiecoöperatie De Groene Stroom is het voor omwonenden mogelijk hierin te participeren.