Foto: Persgroep

Muziekleerlingen geslaagd voor Slagwerk

De maand juni staat altijd in het teken van muziekexamens op de Muziekschool Ridderkerk. Op 27 juni hebben twee Ridderkerkse kandidaten hun C-diploma slagwerk gehaald: Raphael van Gemerden en Alexander Schipper.

Ridderkerk - Van november tot februari hebben de examenkandidaten theorielessen gevolgd en afgesloten met een theorie examen. Tijdens het examenconcert in Dordrecht speelden de twee kandidaten mee met de ToBe Bigband. Hun trotse slagwerkdocent Peter Lahey luisterde en keek toe!

Raphael van Gemerden van Harpe Davids heeft een prachtig C-diploma voor Drums behaald.

Drums is bij Raphael het hoofdinstrument maar daarnaast behaalde hij, zoals alle Hafa-slagwerkers, modules op kleine trom, xylofoon en kleine percussie instrumenten. Raphael is lid van Harpe Davids maar ook de drummer van de ToBe Bigband. Met deze band speelde hij het nummer Birdland waarin de drumsolo's zijn examenonderdeel waren.

Alexander Schipper van Harmonie Slikkerveer behaalde ook een C-diploma slagwerk, maar dan met hoofdinstrument xylofoon. Alexander bespeelde op het examenconcert ook de vibrafoon.

Als vast onderdeel van het examen hebben C en D kandidaten een optreden voor publiek. Dit jaar was het examenconcert in het Energiehuis in Dordrecht. Voor een goed gevulde zaal speelden ook C en D kandidaten uit Dordrecht en Papendrecht met de Tobe Bigband samen. Een fantastische avond waarbij aan het einde van de avond de C en D diploma's werden uitgereikt. Wim Stoffer, docent trombone en coördinator Hafa, organiseert bij ToBe voor C en D kandidaten de examenconcerten.

Kijk voor meer informatie over de examenroute en muzieklessen op www.tobe.nl.