Wethouder Marten Japenga. (foto: gemeente Ridderkerk)

Achterstand baggerwerk weggewerkt

RIDDERKERK – De sinds 2010 door bezuinigingen ontstane achterstand op baggerwerk in Ridderkerk, is inmiddels ingelopen. De bezuinigingen hadden niet alleen betrekking op planmatig onderhoud (in totaal € 125.000), maar ook op minder geld stoppen in het potje met voorzieningen (€ 220.000).

Wethouder Marten Japenga heeft het inlopen op de achterstand bekend gemaakt tijdens een vergadering van een commissie van de gemeenteraad. Het onderwerp is door het raadslid Tjalke Alkema (ChristenUnie) op de agenda gezet op basis van een informatiebrief over het Beheerplan Waterhuishouding.

De gemeente heeft de te verwachten kosten voor de waterhuishouding – naast baggeren gaat dat ook over beschoeiingen en dergelijke – voor de komende 20 jaar berekend. Hoewel de situatie elk jaar kan veranderen, is vooralsnog besloten jaarlijks € 115.000 meer in de reservepot te stoppen.