Verenigingen opgelet: nieuw subsidiebeleid op komst!

RIDDERKERK – Wethouder Tineke Keuzenkamp heeft gezegd dat ze zich hard maakt voor een nieuw subsidiebeleid. Ze deed die uitspraak tijdens een commissievergadering van de gemeenteraad over de accommodaties in Bolnes.

"Dat beleid is voor verbetering vatbaar", vindt Keuzenkamp. "Ik wil een beleid dat meer inzichtelijk is". Over de termijn waarop ze daarmee naar de raad komt, houdt ze een slag om de arm. "Ik hoop in de tweede helft van het jaar". Het zal in ieder geval zijn voor maart volgend jaar, wanneer de huidige raadsperiode afloopt, beaamt ze op een vraag in de commissie.

Verenigingen die na de sloop van de Beverbol naar een andere locatie moeten verhuizen, vrezen dat ze meer huur moeten gaan betalen, terwijl een aantal dat niet kan betalen. Voor sommige bestuurders, zoals bij muziekvereniging Excelsior, zorgt dat voor slapeloze nachten, zo blijkt uit de inspraak van voorzitter Marjan Bloemhoff.

"Ze kunnen rustig gaan slapen", verzekert wethouder Keuzenkamp. "We zorgen dat het financieel mogelijk is. Daar hangt de subsidie mee samen". Tijdens de vergadering blijkt dat de financiële situatie bij Excelsior en bij de Spaanse Vereniging kritisch te zijn. Laatst genoemde betaalt al geruime tijd geen huur meer en Excelsior heeft jarenlang geen groot onderhoud gepleegd, terwijl dat in ruil voor een lage huur was overeengekomen.

(door Geert van Someren)