"GenX hoort niet in het drinkwater". (foto GvS)

Gemeenten bijeen over vervuiling drinkwater

Ridderkerk – Vijf gemeenten waaronder Ridderkerk, gaan eind deze maand op initiatief van Hendrik-Ido-Ambacht in gesprek over de vervuiling van drinkwater door het chemisch bedrijf Chemours. Aan de bestuurlijke conferentie nemen naast Chemours, ook de provincie, het Waterschap, Rijkswaterstaat en het drinkwaterbedrijf Oasen deel.

Een van de doelen is dat de aanwezigen elkaar leren kennen en daardoor problemen eerder en makkelijker met elkaar bespreken. Tijdens de conferentie zullen diverse van de genoemde organisaties, waaronder Chemours zelf, een presentatie geven.

Aanleiding voor de bijeenkomst is de vervuiling van het drinkwater door Chemours met een stof genaamd GenX. De hoeveel van de stof blijft met 0,02 mg ruim beneden de toegestane norm van 0,15 mg. Wethouder Tineke Keuzenkamp heeft niettemin een paar weken geleden in de Ridderkerkse gemeenteraad toegezegd actie te nemen. "Het hoort niet in het drinkwater te zitten".

(door Geert van Someren)