De brandweerkazerne aan de Meester Troelstratraat. (foto Geert van Someren)

Veel lagere huur voor brandweerkazerne

RIDDERKERK – De Veiligheidsregio Rotterdam Rijnmond (VRR) gaat bijna de helft minder huur betalen aan de gemeente Ridderkerk voor het gebruik van de brandweerkazerne. Tikte de VVR op jaarbasis eerst 291.000 euro per jaar af, nu is dat nog maar 150.000 euro.

Uit informatie die het college van B&W naar de gemeenteraad heeft gestuurd, blijkt dat de nieuwe huurovereenkomst op 1 juli 2016 is ingegaan.  Een onderzoek naar de bedrijfsvoering van de VRR had in 2015 onder andere als resultaat te kijken naar mogelijkheden te besparen op de huisvesting.

Ridderkerk heeft altijd als standpunt dat het van belang is de kazerne op de huidige centrale locatie te behouden. Dat houdt de gemiddelde aanrijdtijd in geval van nood laag. De gemeente kijkt nog naar mogelijkheden om het pand ook op een andere manier te gebruiken.

(door Geert van Someren)