Kinderrestaurant in Slikkerveer

Ridderkerk - Dinsdag 25 april bereidden kinderen uit Slikkerveer een lunch voor familieleden, kennissen en bewoners uit de wijk in het WVC Slikkerveer. Ook deelnemers van het project SamenActief schoven aan. De activiteit was onderdeel van de Tulpen Events, georganiseerd door Sport en Welzijn (SenW).

De kinderen bepaalden zelf welke gerechten zijn maakten. Het eindresultaat: een lunch met veel variatie. Een tafel vol pannenkoeken, gevulde eieren, sauzijcenbroodjes, chocolade broodjes, pizza's, versierde cupcakes, griekse salade, gevulde wraps en sandwiches. De aanwezige gasten waren enthousiast over de lekkernijen die de kinderen voorschotelden. Iedereen gaf aan heerlijk gegeten te hebben en dat de activiteit zeker voor herhaling vatbaar was.

Samen met de jongerenwerker, combinatiefunctionaris en opbouwwerker leerden de kinderen de kneepjes van het vak. Zij stelden zelf een boodschappenlijst samen, deden boodschappen en bereidden heerlijke gerechten. De activiteit wordt in de herfstvakantie nogmaals georganiseerd.

De foto's van de Tulpen Events en het kinderrestaurant zijn te vinden op Facebook.com/SportenWelzijn.

(tekst en foto; Sport en Welzijn)