Oosterse markt voor restauratie Molukse moskee

Ridderkerk - De Molukse Moskee Bait Al-Rahmaan houdt op zaterdag 6 mei een Oosterse Markt in en om het gebouw. Van 10.00 tot 17.00 uur zijn bezoekers welkom.

Altijd al eens een moskee willen bezoeken of meer willen weten over de Molukse geschiedenis in Nederland? Iedereen die interesse heeft is deze dag welkom voor een rondleiding door vrijwilligers van de Moskee Bait Al-Rahmaan ('Het Huis van de Barmhartige').
Er zijn Molukse, Indonesische, Afghaanse en Marokkaanse hapjes te koop. Ook voor leuke snuisterijen op het gebied van inrichting, kleding en accessoires zijn er kraampjes. Voor kinderen zijn er spellen en knutselactiviteiten.

Restaureren

Met de opbrengst van de markt wil de Moskee het gebouw restaureren. Voorzitter Yayah Siegers-Samaniri: " Wij hebben dit prachtige gebouw 33 jaar geleden van de Nederlandse staat gekregen. Vanwege hun inspanningen voor de Nederlandse vlag in het verleden schonk de overheid deze moskee in 1984 aan onze (groot) vaders, voormalige KNIL-militairen, en hun gezinnen. Nu is er dringend geld nodig voor de restauratie van het pand. Daarnaast vinden we het leuk en belangrijk onze deuren open te stellen voor een ieder die belangstelling heeft in onze moskee. Zeker in een tijd als deze willen we laten zien wie wij zijn en een ieder gastvrij ontvangen!"

Shopbox