Sint Jorispenning voor Ger Schilt

Ridderkerk - Ger Schilt  heeft de Sint Jorispenning van de gemeente Ridderkerk ontvangen. De gemeentelijke onderscheiding werd hem uitgereikt door burgemeester Anny Attema bij de opening van de twaalfde editie van het Winterfeest in de kantine van vv Rijsoord.

Schilt wordt met de Sint Jorispenning geëerd voor zijn niet aflatende inzet voor de Ridderkerkse samenleving. Eerder, in 2001, ontving hij daarvoor al een koninklijke onderscheiding. Maar ook daarna bleef hij een actief vrijwilliger. Ger Schilt is een van de oprichters van de Stichting Help Eens Een Handje, 47 jaar geleden, die activiteiten als het Winterfeest en de Truckersrit op Koningsdag al jaren financieel ondersteunt. Ridderkerk kent Ger Schilt van nog veel meer activiteiten. Bijvoorbeeld als presentator van Radio Ridderkerk en jarenlang als organisator van de wielerronde "Ronde van Ridderkerk". Tien jaar beheerde hij het voormalige Minitheater in Ridderkerk. Ger Schilt was ook mede-oprichter van de Stichting Evenementen Ridderkerk. In 2002 werd hij uitgeroepen tot "man van het jaar" in Ridderkerk.

De Sint Jorispenning wordt toegekend door burgemeester en wethouders van Ridderkerk aan personen of organisaties die hebben bijgedragen aan de positieve beeldvorming over de gemeente Ridderkerk op cultureel en/of maatschappelijk-sociaal gebied.

(foto: Otto Goedhart)