• Alles

Tentoonstelling en afsluiting project Benin

donderdag 7 december 9:00 uur

15 jaar samenwerking gemeenten Dogbo en Ridderkerk

De gemeente Ridderkerk verschilt nogal van een gemeente in het West-Afrikaanse Bénin. Een land dat vast niet iedereen direct op de kaart kan aanwijzen en waar het leven heel anders is. 15 jaar geleden ontstond er contact tussen de gemeenten Dogbo en Ridderkerk. Sindsdien is er veel gebeurd. Bent u benieuwd naar wat er de afgelopen 15 jaar is bereikt? Dan mag u de tentoonstelling van Stichting Wereldwerk* zeker niet missen! Op donderdag 7 en vrijdag 8 december is deze (tijdens de openingstijden van het gemeentehuis) te bezichtigen in de Middenbeuk van het gemeentehuis.

De expositie biedt een terugblik op een zeer waardevolle periode. Ook ziet u beelden van de laatste missie: de opening van een centrum voor mensen met een verstandelijke beperking.

Emotionele afsluiting

Oud-burgemeester Jon Hermans was afgelopen oktober op persoonlijke titel bij de mooie en emotionele afsluiting van het Bénin-project. Tijdens haar afscheid in Ridderkerk en later in Almelo vroeg zij inwoners in plaats van het geven van cadeaus donaties te doen voor dit centrum. Op dit moment biedt het centrum onderdak aan zo'n 65 bewoners.

* Onder de paraplu van Stichting Wereldwerk Ridderkerk werken verschillende organisaties samen, waaronder Duurzaam zonder Grenzen. Dankzij de stichting konden zij hun ideële doelen verwezenlijken.