• Alles
  • (1)

Presentatie over Wolven in Nederland

donderdag 7 december 20:00 uur

De Natuurvereniging IJsselmonde heeft op donderdag 7 december een zeer interessante presentatie over Wolven. Steeds vaker trekken wolven, afkomstig uit het oosten, onze landsgrens over. Het is een kwestie van tijd tot de wolf zich ook in Nederland gaat vestigen. Wat gaat dat voor ons betekenen? Glenn Lelieveld zal daar uitleg over geven. Glenn is eigenaar van het ecologisch adviesbureau Averti en is verbonden aan het samenwerkingsverband 'Wolven in Nederland' (www.wolveninnederland.nl ). Hierin werken een aantal natuurorganisaties en de koninklijke jagersvereniging samen. Doel is een conflictarme samenleving van wolf en mens. Glenn heeft een studie gedaan naar de mogelijkheid van de terugkeer van de wolf naar Nederland.
In Nederland zou er ecologisch gezien ruimte zijn voor zo'n 150 wolven. Dat maakt de kans op een ontmoeting met de wolf op de Veluwe aanzienlijk groter. Volgens Glenn Lelieveld van Wolven in Nederland betekent dit echter niet dat we ons zorgen moeten maken. "De mens behoort niet tot de normale prooidieren van de wolf", zegt Lelieveld. "Een gezonde wolf in de vrije natuur is in principe geen gevaar. Sterker nog, wolven vermijden contact met mensen."

De presentatie wordt gegeven in het NME Centrum "de Groene Draak" Kastanjelaan 27 Ridderkerk (in het Reijerpark). De aanvang is om 20.00 uur; zaal open 19.30 uur. Kosten leden en niet leden € 3,- incl. 1 koffie. Jeugdleden gratis.