De rit met het treintje was in trek (Foto: SenW)

Seniorenuitstapjes Sport en Welzijn volop in trek

De uitstapjes voor senioren, georganiseerd door Sport en Welzijn (SenW), lopen uitstekend. In de tweede week stonden een busreis, scootmobieltocht en het concert van Andre Rieu op het programma.

Ridderkerk - Dinsdag 18 juli werden in totaal 52 deelnemers opgehaald bij de verschillende opstapplaatsen in Ridderkerk. Daarna vertrok de volle bus richting de Moer, een plaats in de gemeente Loon op Zand. Onderweg werd er veel verteld door de chauffeur. Eenmaal aangekomen genoten de deelnemers van een twee uur durende tocht met een treintje door het prachtige Brabantse duin- en bossengebied met hier en daar Schotse Hooglanders op de weg. Daarna volgde een heerlijke lunch bij restaurant 'De Rustende Jager'. Mede door het heerlijke zonnige en de goede zorgen van vrijwilligers Hans Spruijt en Nico Bras beleefden de deelnemers een geweldige middag.

Scootmobieltocht

Donderdag 20 juli stond een scootmobieltocht op het programma. Helaas is deze door de weersomstandigheden afgelast. De tocht is een week opgeschoven.

André Rieu

Op zondag 23 juli konden de deelnemers genieten van het geweldige concert van André Rieu in bioscoop Landvast in Alblasserdam. Iedereen was netjes om 14.00 uur aanwezig in Landvast om van de koffie/thee en een heerlijk stuk vlaai te genieten.

Andre van Duin

Om 15.00 uur werd er afgeteld en opende Andre van Duin de leuke middag in de bioscoop. Hij kletste de uitzending aan elkaar en begon met een stukje geschiedenis. Het orkest van André Rieu bestaat namelijk 30 jaar en dus werd er teruggeblikt hoe het allemaal begon. Niet lang erna begon het orkest te spelen, dat eerder is opgenomen op het Vrijthof in Maastricht, uiteraard met de alom bekende klassiekers.

Rond 18.00 uur was de middag afgelopen en keerde iedereen voldaan en 'walsend' naar huis. Mede door de inzet van de enthousiaste vrijwilligers zijn alle activiteiten erg goed verlopen.