3500 kilometer op de pedalen

Op maandag 10 juli om 7.00 uur is Simon Koster op de fiets gestapt voor zijn tocht naar Constanta aan de Zwarte Zee in Roemenië.

Ridderkerk - Een tocht van 3500 kilometer op de pedalen. Zo heeft ieder zijn voorkeur om zijn vakantie door te brengen.
Simon fietst graag en heeft alle veel ervaring in lange tochten. Dit jaar viel de keus op Constanta en omdat het in Roemenië ligt is het idee ontstaan om ook iets te kunnen betekenen voor kinderen die het daar vanwege de armoede heel slecht hebben. Veel kinderen kunnen niet door de ouders worden verzorgd en zijn afhankelijk van hulp van anderen. Via een vriendin kwam Simon terecht bij de Ridderkerkse Stichting Draagt Elkanders Lasten die in Roemenië een drietal opvang projecten voor kinderen ondersteund. In Cluj Napoca worden twee kindertehuizen financieel gesteund die daar worden gerund door de Stichting Ecce Homo. In het noordoosten van Roemenië, een van de armste gedeelten van het land, ligt de stad Botosani waar de Stichting Pentru Tine een kinderopvang heeft. Al jaren lang steunt Draagt Elkanders Lasten deze projecten. Voor de inkomsten zijn deze stichtingen in grote mate afhankelijk van giften, vooral vanuit het buitenland.
Simon wil graag iets voor deze projecten betekenen en achterliggende weken werden o.a. via deze krant, maar ook via social media en kerkbodes sponsors gezocht. Als streefbedrag werd door Simon uitgegaan van 1 euro per kilometer, € 3500,- dus. Na een paar weken moest dit al worden bijgesteld naar € 5000,- en ook dit moest weer worden bijgesteld naar 2 euro per kilometer, € 7000,-. Bij het vertrek van Simon stond de teller op ruim 6200,- euro. Omdat alle kosten van de reis door Simon zelf worden betaald is de totaal opbrengst voor de kinderhulp.
Per dag fietst Simon gemiddeld 140 kilometer en daarmee hoopt hij op 12 augustus, in Constanta aan te komen. Hij overnacht op campings, Airbnb of gewoon door wild te kamperen. In Roemenië zal er contact zijn met mensen van de beide stichtingen die daar actief zijn en zal Simon overnachten in een van de kindertehuizen.
'Namens de kinderen van de tehuizen A Mic en Lai Noi en Pentru Tine wil Draagt Elkanders Lasten Simon nu al hartelijk danken voor zijn geweldige initiatief.Ook alle ondernemers en particulieren bedankt voor de grote of kleine bijdragen tot nu toe.
Wilt u ook nog uw bijdrage leveren aan dit fantastische initiatief? Stort dan uw bijdrage op Rek.nr. NL30INGB0670471046 t.n.v. Stichting Draagt Elkanders Lasten te Ridderkerk o.v.v. fietstocht.