Geen van de leden van het college heeft betaalde bijbanen. Vlnr de wethouders Japenga, Keuzenkamp, Smit en Dokter; achter het spreekgestoelte burgemeester Attema (foto Geert van Someren)

College: geen bijverdiensten

De vijf leden van het college van B&W hebben in totaal 42 bijbanen. Voor geen van deze zogeheten nevenfuncties krijgen ze geld. Daardoor hoeft geen verrekening plaats te vinden met hun inkomen als burgemeester c.q. wethouder, zo is door het college vastgesteld.

RIDDERKERK – Een groot deel van de bijbanen is functiegebonden. Anders gezegd, die zijn een onvermijdelijk gevolg van hun 'echte' werk.

Het betreft bijvoorbeeld lidmaatschappen van gemeenschappelijke regelingen zoals Nieuw Reijerwaard, overkoepelende organen (onder andere de metropool regio) en overheidsorganisaties (de veiligheidsregio – politie, brandweer en ambulances).

Bijbanen

Wethouder Volbregt Smit heeft met veertien stuks de meeste nevenfuncties. Burgemeester Anny Attema en wethouder Tineke Keuzenkamp hebben er elk acht.

De wethouders Henk Dokter en Marten Japenga staan elk voor zes bijbanen genoteerd.

De enige opmerkelijke extra activiteiten zijn een paar sociale nevenfuncties van wethouder Keuzenkamp, die aan haar woonplaats Capelle aan den IJssel zijn verbonden.