Sylvia Renes (deelnemer) en Jacqueline Revier (SenW)

Van bijstand naar fulltime beveiliger

Enige tijd geleden nam Sylvia contact op met Sport en Welzijn (SenW), omdat zij interesse had in het project 'bewegen naar (vrijwilligers)werk'. Met de juiste motivatie en wat hulp van SenW heeft zij nu een fulltime baan als beveiliger. Sylvia deelt haar verhaal.

Ontslag

"Na 8 jaar een vast dienst verband overkwam het ook mij. Ik, Sylvia (37 jaar) werd ontslagen. Gelukkig had ik best een lang werkverleden dus ik had recht op de Werkloosheidswet (WW). Maar het solliciteren lukte op de een of andere manier niet. Ik werd niet eens uitgenodigd voor een gesprek. Je inkomen keldert behoorlijk en je motivatie op een gegeven moment ook.

Bijstand

Na een flinke tijd een WW-uitkering ontstaat datgene wat je eigenlijk niet wil, je komt in de bijstand terecht. Het inkomen daalt nog meer. Het is goed en mooi dat Nederland ervoor zorgt dat je nooit zonder geld zit, maar als het jou overkomt is het toch even slikken. Je valt eigenlijk in een diep gat zowel financieel als geestelijk, een gat wat voor mij bijna een depressie werd."

Een nieuw begin

"Gelukkig kwam SenW met een oplossing. Sinds kort hebben zij samen met de gemeente Ridderkerk het project 'bewegen naar (vrijwilligers)werk'. Mijn vriendin, één van de deelnemers, vertelde met veel enthousiasme over dit traject. Het sporten en bewegen, bijeenkomsten over talentontwikkeling en communicatie deden haar opbloeien. Hierdoor ben ik in contact gekomen met Jacqueline Revier, één van de drijvende krachten van dit project. Na de eerste zeer positieve kennismaking met Jacqueline is zij gelijk voor mij aan de slag gegaan. Ik wilde natuurlijk zo snel mogelijk weer aan het werk en het liefst iets in de beveiliging. Hier heb ik mijn papieren voor en hier ligt mijn passie. SenW heeft contact met Peter Wijsbroek van Quality Security Europe, een Nederlands beveiligingsbedrijf.

Motivatie

Mijn motivatie was ineens weer top en ik kreeg weer overal zin in. Voor ik het wist had ik een sollicitatiegesprek en werd ik aangenomen. Ik kon mijn geluk niet op. Nu heb ik een contract voor 36 uur in mijn eigen branche. Het heeft mij echt een enorme boost gegeven. Ik voel mij weer fit, energiek en tel weer mee in de maatschappij. Dit alles is tot stand gekomen door bewegen naar (vrijwilligers)werk van SenW."

Bent u die organisatie die mensen met een bijstandsuitkering een kans wilt geven? Of zit u net als Sylvia al een lange tijd thuis? Neem dan contact op met SenW via 0180 – 432 350.