Medewerkers van de Food Company poseren in de stromende regen bij de nieuwe bus. Vnr: Jan Gertenaar, Hajer Toumi, Marleen Leenvaart, Miriam Renzen, Peter Tibboel, Robbert v/d Werken en Ahmed Massaoudi. (foto Geert van Someren)

Food Company is erg blij met nieuwe bus

door Geert van Someren

De medewerkers van de Food Company in Ridderkerk zijn dolblij met de nieuwe Citroën Jumpy.

Ridderkerk - De bus vervangt de veel kleinere bestelauto, die eerst langs leveranciers als Jumbo, Albert Heijn en Makro reed om overtollige artikelen op te halen. Ook vindt uitruil van artikelen plaats met de voedselbanken van Barendrecht en Sliedrecht. Wat de een te veel heeft, kan de ander goed gebruiken.

In de nieuwe bestelbus kan alles in één keer mee, daar waar de bestelauto drie tot vier ritten moest maken. Niet alleen bespaart dat brandstof en tijd, een ander groot voordeel is dat de artikelen eerder beschikbaar zijn in de winkel van de Food Company aan de Dr. Colijnstraat 6 in het centrum.

Nadat Miriam Renzen een presentatie gaf over het werk van de Food Company en de Kledingbank voor de Rotary in Ridderkerk, raakten de leden daarvan zo enthousiast dat ze de aanschaf van de bus bij dealer van Splunder in Ridderkerk sponsorden, inclusief een jaar verzekering. De Food Company en de Kledingbank draaien volledig met vrijwilligers. Klanten zijn inwoners met een minimaal inkomen, tot 110 procent van de bijstandsnorm. Zij krijgen onder bepaalde voorwaarden voedsel en kleding gratis.

www.foodcompany-ridderkerk.nl