Verpleeghuis Salem. De uitbreiding komt in het plan aan de rechterkant. (foto Geert van Someren)

Bezwaren tegen Salem afgewezen

door Geert van Someren

RIDDERKERK – Het Ridderkerkse college van B&W heeft de bezwaren tegen de uitbreiding van verpleeghuis Salem in Drievliet afgewezen. Het college volgt daarmee het advies van de commissie Bezwaarschriften, waar enkele weken geleden in een zitting voor- en tegenstanders van de aan Salem verleende vergunning aan het woord kwamen.

De commissie adviseerde het college om een deel van de bezwaren als niet ontvankelijk te verklaren en de overige ongegrond te verklaren. De bezwaren waren ingediend door een Stichting die een deel van de omwonenden vertegenwoordigt. Bij de behandeling van de aanvraag voor een vergunning door Salem in de gemeenteraad, bleek dat er ook omwonenden zijn die de uitbreiding accepteren.

Bij de voorbereiding van het plan is de directie van Salem grondig te werk gegaan. Diverse keren is met de omwonenden overleg gepleegd.

Als gevolg daarvan is het plan op een aantal punten ingrijpend gewijzigd. Zo veranderde het uiterlijk in dat van een 2-onder-1-kap-woning. De bouwhoogte is lager geworden. En een ingang werd verplaatst.

Ongewijzigd bleef dat de uitbreiding van het gebouw aan de westkant is bedacht, terwijl de Stichting die aan de oostkant wilde.

Gezien de eerdere, vasthoudende wijze van bezwaar maken, kan worden verwacht dat de Stichting tegen het besluit van het College in beroep gaat bij de rechtbank.