Wijkgebouwbeheerder Jeroen van Hattem en Kim Kokkelink van AanZet bij het Bieb-huisje van Bibliotheek AanZet in wijkgebouw De Fuik. "Leen een (strip)boek, of  ruil er een om!"
Wijkgebouwbeheerder Jeroen van Hattem en Kim Kokkelink van AanZet bij het Bieb-huisje van Bibliotheek AanZet in wijkgebouw De Fuik. "Leen een (strip)boek, of ruil er een om!" (Foto: Bibliotheek AanZet)

Bieb-huisje in wijkgebouw De Fuik

Ridderkerk - De wijkvereniging van Drievliet/'t Zand is altijd op zoek naar nieuwe manieren om de wijkfunctie te versterken. En sinds vorige week is er iets nieuws: in wijkcentrum De Fuik staat een Bieb-huisje van Bibliotheek AanZet. In dit houten kastje staat een collectie (strip)boeken om te lenen en te ruilen.

Je hoeft er geen lid van de bibliotheek voor te zijn. Bezoekers van het wijkcentrum aan het Vlietplein, Voorn 10 in Ridderkerk kunnen ook ter plekke even lezen. Het Bieb-huisje is te gebruiken tijdens de openingstijden van het wijkgebouw.

Nieuwe titels

De wijkvereniging zal het huisje beheren en de Bibliotheek AanZet zorgt regelmatig voor nieuwe titels. Het is onder andere te danken aan René Belder (Sport en Welzijn) dat dit huisje er nu staat. René: "Het verbinden van initiatieven die de wijk verrijken gebeurt vaak onzichtbaar of wordt pas na langere tijd zichtbaar. De samenwerking tussen de wijkvereniging en Bibliotheek AanZet is een mooi voorbeeld van hoe snel en concreet iets tot stand kan komen als partijen zich positief inzetten."

Taalontwikkeling

Wijkgebouwbeheerder Jeroen van Hattem: "In het wijkgebouw zijn vele activiteiten. Maar bezoekers kunnen ook gewoon binnen wandelen om andere bewoners te ontmoeten, een kop koffie te drinken of vanaf nu een boek te lezen." Kim Kokkelink van Bibliotheek AanZet: "We hebben drie vestigingen in gemeente Ridderkerk, maar we weten dat die voor sommige mensen toch nog te ver zijn. Met dit Bieb-huisje brengen we de bibliotheek voor hen dichterbij. De bibliotheek zet zich om taalontwikkeling toegankelijk te maken voor iedereen. Onder andere door het bevorderen van leesplezier. Daarom vinden wij dit een hele mooie samenwerking. We hopen dat de bezoekers met plezier gebruik van het Bieb-huisje maken."

Lidmaatschap

De bibliotheek is ook plek om te studeren, werken of gewoon met iemand af te spreken. Ongeacht je leeftijd, achtergrond of opleidingsniveau. Je hoeft geen lid te zijn om bij de bieb te komen. Enkel als je materialen wil lenen heb je een lidmaatschap nodig. Zie: www.debibliotheekaanzet.nl.

Vinder en verbinder

De Bibliotheek AanZet is een onafhankelijke vinder en verbinder van informatie. Die informatie kan te vinden zijn in een ander persoon, andere organisatie, online of in een boek. Met een uitgebreid programma met workshops, lezingen en cursussen kan iedereen kennis maken met nieuwe ideeën, verhalen en technologie. Online én offline.