Aqua Therapie ook tijdens zomervakantie

Ridderkerk - Zwembad De Fakkel en betrokken fysiotherapeuten bieden in de zomerperiode enkele lessen extra Aqua Therapie aan. Aqua Therapie is speciaal voor mensen met chronische aandoeningen zoals reuma, MS en artrose. In verband met het zomerrooster van het zwembad stoppen normaal gesproken alle doelgroepactiviteiten, maar om de zomerperiode te overbruggen worden deze extra lessen aangeboden.

De lessen bestaan uit gymnastiekoefeningen in het water onder deskundige begeleiding van twee fysiotherapeuten. Het betreft verschillende spierversterkende en lenig makende oefeningen met als doel spieren en gewrichten soepel te houden, zodat je ook gedurende de zomer kunt werken aan je uithoudingsvermogen en gezellig met elkaar kunt bewegen.

Wanneer?

De lessen vinden elke vrijdagochtend plaats op 7, 15, 21 en 28 juli en 4, 11, 18 en 25 augustus van 8.45 tot 9.30 uur (zwembad open vanaf 8.30 uur). Na de les is het zwembad geopend en kun je heerlijk nagenieten in de sauna of lekker uitzwemmen. De kosten zijn 6,20 euro per les, uiteraard is het ook mogelijk om een meer-badenkaart te gebruiken. Inschrijven voor de lessen is verplicht en dit kan via jesper.lagendijk@senw-ri.nl of bij de kassa van het zwembad.