Geslaagde Moederdag in WVC Bolnes

Ridderkerk - Woensdag 10 mei stond het WVC Bolnes in het teken van Moederdag. Het opbouwwerk van Sport en Welzijn (SenW) organiseerde speciaal voor de moeders uit Bolnes een creatieve dag om hen even in het zonnetje te zetten. De organisatie kijkt terug op een geslaagde dag. Ruim 75 personen meldden zich aan voor de activiteit.

"Er wordt veel georganiseerd in de wijk en in het WVC Bolnes, maar deze activiteiten worden voornamelijk bezocht door oudere bewoners. De jongere doelgroep (gezinnen) wordt eigenlijk gemist. Met deze activiteit probeert het opbouwwerk de behoefte aan activiteiten van deze doelgroep in kaart te brengen. En met zo'n goede opkomst kunnen we concluderen dat er inderdaad behoefte is aan activiteiten in de wijk", aldus Eveline Freling, opbouwwerker van SenW.

De bezoekers werden getrakteerd op een stuk 'Moederdagtaart', gemaakt door een wijkbewoonster. Daarna startten de workshops. De moeders maakten creatieve borden met krijtverf en kinderen maakten bonbons. "Het was gezellig en de sfeer was goed. Er werd regelmatig gelachen met elkaar", vertelt Eveline. "Na afloop is er een enquête afgenomen. Bezoekers kregen de mogelijkheid om aan te geven waar zij behoeften aan hebben, of zij zelf ideeën hebben en of zij deze zelf willen organiseren in de wijk, buurt of straat. Natuurlijk willen wij hen daarbij ondersteunen". De activiteit 'Moederdag in Bolnes' is mede mogelijk gemaakt door Kookparty, Creatief met krijtverf en Sabrina's taartjes.

Heb je zelf ideeën voor activiteiten in de wijk of heb je ondersteuning nodig om deze op te zetten? Neem dan contact op met Eveline Freling via eveline.freling@senw-ri.nl of 06-526 162 30.

(bron: Sport en Welzijn)