Bram de Winter exposeert in Edam

Ridderkerk -  Terwijl in het Museum Boijmans –van Beuningen de expositie "Gek van Surrealisme" bijna ten einde is starten op zaterdag 13 mei 13 hedendaagse Surrealisten hun expositie in de Grote Kerk van Edam. Eén van hen is de geboren en getogen Ridderkerker Bram de Winter die daar een 7 tal kunstwerken zal tentoonstellen.

Het schilderij " Bijschilderij Nr. 2 " zal daar een prominente plaat innemen. Dit werk is een origineel "Bijschilderij" dat wil zeggen; een kunstwerk wat in meerdere jaren tot stand is gekomen door er steeds wat 'bij te schilderen'.

Verder is het ook gebaseerd op de grondgedachte van het surrealisme volgens André Breton…je schildert wat in je opkomt, dus zonder er uitgebreid over na te denken. Wat u dus op dit schilderij ziet is spontaan in mijn gedachte opgekomen en hoeft geen verband met elkaar te hebben.

De expositie wordt zaterdagmiddag om 13.13 uur geopend.

Reageer op dit nieuws 1