De Piramide krijgt School op Seef-bordje

Ridderkerk - Basisschool De Piramide aan de Burgemeester De Zeeuwstraat heeft het verkeersveiligheidslabel 'School op Seef' behaald. Het bijbehorende certificaat en bordje werden dinsdagmorgen uitgereikt door wethouder Volbregt Smit (verkeer en onderwijs).

'School op Seef' is een programma in Zuid-Holland voor een goede aanpak van verkeersveiligheid en verkeerseducatie aan kinderen in de basisschoolleeftijd. Hier worden kinderen in een veilige omgeving op een eigentijdse manier begeleid in hun ontwikkeling tot duurzaam veilige weggebruikers. De Piramide besteedt daar in het lesprogramma veel aandacht aan. ,,Ik ben er trots op dat De Piramide laat zien dat de veiligheid van hun leerlingen in het verkeer hen aan het hart gaat. Vorig jaar was ik bij De Reijer, om daar ook zo'n bordje uit te reiken. Ik hoop dat nog meer scholen in Ridderkerk dit voorbeeld gaan volgen'', aldus wethouder Smit. Hij richtte de schijnwerper ook op de landelijke campagne 'Maak van de 0 een punt', die streeft naar nul verkeersslachtoffers. Verder kondigde hij aan dat een lang gekoesterde wens van De Piramide in vervulling gaat: de voetgangersoversteekplaats op de Burgemeester De Zeeuwstraat, vlakbij de school, krijgt een andere, veiliger plek. Die aankondiging werd beloond met een groot applaus van kinderen en ouders.

(bron; gemeente Ridderkerk)

Reageer op dit nieuws 1